skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Goriški literarni klub GOvoRICA je v sodelovanju z Goriško knjižnico Franceta Bevka v letu 2013 razpisal literarni natečaj GOvoRIČKA za humorno kratko prozo v eni izmed krajevnih govoric z območja (širše) Goriške. Natečaj je potekal od 20. junija do 1. oktobra 2013.

Preberi več
Med pogoji natečaja so v literarnem klubu zapisali, da naj bodo besedila zapisana v krajevnih govorih, kot jih je slišati na območju občin Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Brda, Kanal ob Soči, Ajdovščina, Vipava, Komen, Tolmin, Kobarid, Bovec, Cerkno in Idrija.
Besedila so morala biti izvirna, neobjavljena in nikoli še predstavljena, njihova dolžina pa v mejah med najmanj 2500 in največ 5000 znaki.

Na natečaj je prispelo 27 besedil, od teh je 20 besedil ustrezalo razpisnim pogojem: iz primorske narečne skupine 8 besedil, iz rovtarske narečne skupine pa 12 besedil. Od tu izhaja tudi nagrajeno besedilo, zapisano v govoru, ki ga je slišati na Vojskem nad Idrijo.

Predsednica komisije je bila ga. Katarina Vuga, ki že dalj časa preučuje solkansko govorico in zapisuje besedila v solkanščini. Poleg nje so besedila pregledali, dopolnili in pripravili za objavo še ga. Ana Balantič, g. Edo Erzetič in g. Aldo Černigoj.

Sredi oktobra je bila v Goriški knjižnici zaključna prireditev, na kateri so se predstavili nekateri avtorji, celotno besedilo pa je prebrala tudi nagrajenka natečaja Olga Kolenc.


Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Katarina Vuga

Kontaktne osebe

Katarina Vuga

Ključne besede

literarni večeri, LITERARNO USTVARJANJE, NAREČJA, NAREČNA KNJIŽEVNOST, narečne besede, NATEČAJI

Datum objave

18.01.2014 00:00

Zadnja sprememba

15.01.2019 13:28

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam