skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

'Rdeča': prva štiri desetletja knjižnice

Obnovljeni interierji knjižnice, ki jih je z opremo in lestenci zaznamovala roka arhitekta Antona Bitenca, enega zadnjih Plečnikovih asistentov, so postajali središča kulturnih dogajanj in priča številnim prireditvam, slavnostim in obiskom znamenitih književnikov, umetnikov in osebnosti. 

V Kroniki Koroške osrednje knjižnice lahko od njene ustanovitve leta 1949 dalje sledimo zapisanim številnim pomembnim dogodkom, prelomnicam v delovanju ustanove, pridobitvam dragocenih fondov. Žal je fotodokumentacija teh prvih desetletij precej skromna. Večina takrat pridobljenega fotografskega gradiva se je navezovala na zapuščinske fonde pomembnih domačinov, sama prireditvena dejavnost knjižnice pa je slabše dokumentirana. Ko se v 70-tih letih prične načrtna in sistematična izgradnja posebne zbirke Fototeka, fotodokumentiranje pomembnejših dogodkov v okviru knjižnice in širše postane stalna praksa.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Ključne besede

KNJIŽNICE, SPLOŠNE KNJIŽNICE, študijske knjižnice, obletnice, KULTURNE PRIREDITVE, PRIREDITVE, Jubileji, RAZSTAVE

Datum objave

31.12.2020 16:34

Zadnja sprememba

31.12.2020 16:34

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam