Zemljevid
Na Kolodvorski cesti 6 je bila več kot trideset let Ljudska oz. Delavska univerza Domžale. Preberi več

Občinski ljudski odbor Domžale je decembra 1959 sprejel sklep o ustanovitvi Ljudske univerze Domžale. Pot organizacije je bila bogata in razgibana, predvsem pa je bilo njeno delo odraz družbenega, političnega in gospodarskega stanja v občini in državi.

V letih razvoja Delavske univerze Domžale so se izoblikovala izobraževalna področja:
 - družbeno-politično in obrambno izobraževanje in usposabljanje,
 - družbeno izobraževanje,
 - strokovno, splošno izobraževanje in avto šola.

V osemdesetih letih je z delom pričela tiskarna Delavske univerze, ki je bila takrat zagotovo najpomembnejša in edina tovrstna dejavnost v občini. Knjigoveška dela so se opravljala ročno. Najprej so izdajali Občinski poročevalec, ki se je kasneje preimenoval v Slamnik.

Leta 1968 se je Delavski univerzi priključila tudi Občinska knjižnica Domžale.

V stavbi na Kolodvorski 6 je bila prvotno slamnikarska tovarna. Po nacionalizaciji so imele svoje prostore občinske družbeno-politične organizacije, Biro 71, Zavod za zaposlovanje in Delavska univerza. Lastniki so stavbo prodali in sedaj so v njej notarske in odvetniške pisarne.