Časopis za petino stroškov

Če danes bolj kritično pogledamo v čase, ki jih verjetno tudi številni družbenopolitični ali javni delavci niso povsem jasno razumeli, se ne bomo čudili, da je prodajna ce­na Novega tednika znašala komaj pe­tino realnih stroškov (2 dinarja).

Preberi več
Kljub temu, da v sistemu »svobodne menjave de­la«, v katerem se je gibalo tudi življenje Novega tednika, tržna ekonomija ni imela kaj veliko iskati, so pri uredništvu še vedno računali na dohodek od reklam in og­lasov. Prevladovalo je celo prepriča­nje, »da je v času, ko se gospodars­tvo bori s prodajo svojih proizvodov, prav informacija tista, ki zmore - ob­jektivno, prepričljivo in zanesljivo pospešiti in oživiti prodajo in urav­navati ponudbo in povpraševanje«.
Ob vsem tem ne smemo pozabiti lju­di, ki so takrat Novi ted­nik ustvarjali. Sredi leta 1975 je mesto glavnega in odgovornega urednika prevzel »druž­benopolitični delavec« Bojan Volk (pred tem sekretar občinske konferen­ce SZDL Celje), redakcijski skupini pa sta se pridružila Mateja Podjed in Janez Vedenik. Leto dni kasneje je Novi tednik zapustil dolgoletni sodelavec Berni Strmčnik.