C tednik – za vsakogar nekaj

»Novi ljudje, novi pogledi«, bi lahko rekli leta 1967 ob imenovanju novega urednika Bernija Strmčnika. Ponovno je vzniknila tudi želja po spremembi imena tednika. Uredništvu je to končno us­pelo aprila, ko je časnik, po no­vem je slišal na ime »C tednik« ali krat­ko kar »Tednik«, spremenil svojo po­dobo.

Preberi več
Zmanjšan format, pestrejša vsebina (uveden p.p. 161 – pisma bralcev) in izhajanje ob četrtkih (prej ob petkih), s tem so skušali snovalci ted­nika ustvariti časopis, ki bi odražal čas in prostor, v katerem izhaja in bi bilo zato v njem za vsakogar nekaj. Hkrati so se pri tedniku odločili, da svoje storitve ponudijo tudi v Zasavju. Odločitev je bila pogojena z »geografsko bližino in seveda željo, da bi pridobili nove bralce«.
Spomladi 1967 je bilo sklenjeno so­delovanje med Vestnikom in Tedni­kom. Skupne strani so vsebovale ak­tualne gospodarske in družbene prob­leme, notranjo in zunanjo politiko ter intervjuje in reportaže. Tovrstno so­delovanje jim je omogočila tudi ti­skarna ČP Delo v Ljubljani, ki jim je s tehnično pomočjo pomagala doseči večjo kakovost, predvsem pa zmanj­šanje stroškov. Hkrati s tem projek­tom je bilo v okviru enotne redakcije oblikovano tudi dopisništvo Dela, ki je v svoji drugi izdaji uvedlo poseb­no celjsko stran.
Uredništvu celjskega ča­snika je uspelo skoraj neverjetno: nakla­da se je dvignila na 19.300 izvodov, pri čemer so imele zasluge tu­di tri zasavske občine (Hrastnik, Tr­bovlje in Zagorje), ki so odkupile te­densko po 3.000 izvodov. Vendar - ve­selje ni trajalo dolgo. Zaradi dokaj ne­atraktivnega  načina pisanja in revirjem posvečenih strani (vsebi­no so določali v političnem aktivu re­virskih političnih organizacij) je na­ročniška mreža v tem delu skoraj po­vsem usahnila. Po izteku pogodbe, ki se je nanašala na plačevanje omenjenih 3.000 izvo­dov, je Celjski v letu 1968 ostal le še pri nakladi 16.000 izvodov.