“Rodil sem se nizko velban in žilav, 9. 1. istega leta, na oblačen dan, tako da se mi je prvič posvetilo šele, ko sva s trebuhasto babico udarila ob prag in je mama strašno zatulila v rovtarskem narečju: “Po gasilce!” Se dobro spominjam. Prvič sem se tragično zaljubil v prvem razredu, ker je imela Verica na riti strgane hulahopke. Rano mladost sem preživel dobro vzgojen, slabo oblečen; vsako leto sem si zlomil roko ali zlasal sosedovo rdečelasko. Po očetu sem podedoval sam božji puf in smisel za divje kampiranje. Do 13. izpita na slavistiki se mi še sanjalo ni o narodni zavesti. “Ja, lubi Krajnci, kdo bo pa rundo plačal!?” Kadim, če imam. Umreti mislim kasneje.” (Logaške novice, leto 1984, št. 12)