skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Alojz Bajc - olimpijec iz Ajdovščine

Kolesarstvo ima v Sloveniji in v Vipavski dolini že dolgoletno tradicijo. Med najboljše kolesarje sodi tudi Alojz Bajc, ki je leta 1960 celo tekmoval na olimpijskih igrah v Rimu.

Preberi več

Alojz Bajc se je rodil 20. aprila 1932 v kraju Duplje pri Vipavi. Po drugi svetovni vojni se je zaposlil kot vajenec v mehanični delavnici v tovarni LIPA v bližnji Ajdovščini. Na delo se je seveda vozil s kolesom. Zelo rad je kolesaril in vsak prosti trenutek je izkoristil za premagovanje takrat makadamskih poti, najraje pa kakšnih  klancev, po pobočju Gore nad Vipavsko dolino in seveda po Vipavskih Brdih.

Tekmovalno kariero je  začel leta 1949 kot član kolesarskega športnega društva Železničar v Novi Gorici, leta 1953 pa je prestopil h kolesarskemu športnemu klubu Odred v Ljubljani. Bil je vrhunski kolesar, najbolje pa se je izkazal na gorskih vzponih. Na državnih in tudi mednarodnih tekmovanjih se je vedno uvrščal med najboljše. Leta 1960 se je kot član kolesarske ekipe jugoslovanske olimpijske reprezentance udeležil olimpijskih iger v Rimu.  

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Zdenka Žigon

Kontaktne osebe

Zdenka Žigon

Ključne besede

OLIMPIJSKE IGRE, KOLESARSTVO

Datum objave

29.05.2017 12:41

Zadnja sprememba

15.01.2019 13:26

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam