40 let turističnega podmladka in predavanj v Naklem

26. oktobra 1978 je bil ustanovljen Turistični podmladek pri Turističnem društvu Naklo. Drago Papler je bil izvoljen za prvega predsednika turističnega podmladka in deloval v Upravnem odboru Turističnega društva Naklo kot najmlajši podpredsednik društva v okviru Gorenjske turistične zveze.

Preberi več

Turistični podmladek v Naklem je bil prva tovrstna organizacija pri gorenjskih turističnih društvih, vsi ostali so delovali v šolah. Vključili smo se v kviz tekmovanje Gorenjske turistične zveze o poznavanju gorenjskega turizma, kjer je naša ekipa leta 1978 zmagala in prejela prehodni pokal. V ekipi so sodelovale: Romana Ferenčak, Nada Martinec in Helena Nikač. Začeli smo prirejati številna turistično-potopisna predavanja v času zimske sezone in tako pritegnili krajane v dvorano doma krajevnih organizacij, ki je spet postala zbirališče krajanov, središče kulturnega in družabnega življenja. Predvajali smo kratkometražne filme na temo s področja turizma, varstva narave in podobno. Krajane smo o svojih akcijah obveščali v krajevnem glasilu Naklan'c in drugih javnih medijih.

Podmladek Turističnega društva Naklo je dve leti zapored (1979, 1980) osvojil prvo mesto v tekmovanju Gorenjske turistične zveze za vsestransko dejavnost in premagal vse šole s poklicnimi mentorji – učitelji.

Helena Krampl Nikač