skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

40 let turističnega podmladka in predavanj v Naklem

26. oktobra 1978 je bil ustanovljen Turistični podmladek pri Turističnem društvu Naklo. Drago Papler je bil izvoljen za prvega predsednika turističnega podmladka in deloval v Upravnem odboru Turističnega društva Naklo kot najmlajši podpredsednik društva v okviru Gorenjske turistične zveze.

Preberi več

Turistični podmladek v Naklem je bil prva tovrstna organizacija pri gorenjskih turističnih društvih, vsi ostali so delovali v šolah. Vključili smo se v kviz tekmovanje Gorenjske turistične zveze o poznavanju gorenjskega turizma, kjer je naša ekipa leta 1978 zmagala in prejela prehodni pokal. V ekipi so sodelovale: Romana Ferenčak, Nada Martinec in Helena Nikač. Začeli smo prirejati številna turistično-potopisna predavanja v času zimske sezone in tako pritegnili krajane v dvorano doma krajevnih organizacij, ki je spet postala zbirališče krajanov, središče kulturnega in družabnega življenja. Predvajali smo kratkometražne filme na temo s področja turizma, varstva narave in podobno. Krajane smo o svojih akcijah obveščali v krajevnem glasilu Naklan'c in drugih javnih medijih.

Podmladek Turističnega društva Naklo je dve leti zapored (1979, 1980) osvojil prvo mesto v tekmovanju Gorenjske turistične zveze za vsestransko dejavnost in premagal vse šole s poklicnimi mentorji – učitelji.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Avtor besedila

Helena Krampl Nikač

Datum objave

27.12.2018 20:16

Zadnja sprememba

10.01.2019 15:34

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam