Prof. Pavel Kunaver pri 88 letih na Snežniku, 1977

Prof. Pavel Kunaver (1889-1988) , med taborniki znan tudi kot Sivi volk je bil velik prijatelj Snežnika. S Snežnikom in ljudmi pod njim ga je povezovalo marsikaj, gotovo pa še posebej osebno prijateljstvo z Bogumilom Brinškom, s katerim sta bila še pred prvo vojno pomembna člana  planinske druščine Drenovcev.

Ob 65-letnici PD je leta 1975 na Brinškovi rojstni hiši odkril spominsko ploščo in na večerni prireditvi posvečeni Bogumilu Brinšku predstavil tega našega planinskega, jamarskega in fotografskega junaka. Ko sva ga s šolskim kolegom Dimitrijem Grljem peljala nazaj v Ljubljano, nama je njegovem stanovanju v Mostah ponosno pokazal najvišji »cvetlični vrt na svetu«. V Himalaji z višine 8.000 m odlomljen kos kamna, ki ga je staršema prinesel njun sin Aleš, iz enega od vzponov na streho sveta, se je pod močnim povečevalnim steklom lepo videlo razgibane cvetove gorskega lišaja. Prof. Pavel je kamen s cvetjem še pobožal predno ga je dal spet v vitrino. Za prvo planinsko edicijo, ki jo je izdalo PD 1977 je še popisal svoja srečanja s prijateljem Bogumilom.

Na sliki: Prof. Kunaver je obiskal Snežnik, ko je oktobra 1977 domače društvo končalo eno od faz obnavljanja Koče na Snežniku. Društvu je čestital in se poslovil od Snežnika.

V dolino sta ga pospremili tudi še društveni mladenki Ada Valenčič in Damjana Urbančič.