Planinsko slavje v Ilirski Bistrici 1982

Društveno 75 letnico so bistriški planinci svečano in delavno proslavili. V tem letu so v društvene dejavnosti pritegnili kar 1431 članov, od tega 1194 najmlajših in mladincev. To je ilirsko bistriško planinsko društvo uvrstilo med 9 najbolj uspešnih PD v Sloveniji glede na število prebivalcev. Ob koncu leta je bila veličastna proslava z nad 500 udeleženci, člani prijateljskih PD, iz Slovenskega zamejstva in PD iz Hrvaške. Za ta jubilej so izdali dve barvni razglednici Snežnika (avtorjev Hinka Poročnika in Rudija Paškulina). V bogatem programu je bila posebno lepo sprejeta skupina mladih planincev domačega društva, ki je uprizorila prisrčno planinsko igrico pod mentorstvom učiteljice Marije Novak, pela sta tudi pevska zbora OŠ Ilirska Bistrica (Kristina Polh) in moški pevski zbor Dragotin Kette (Dimitrij Grlj).  V imenu Telesno-kulturne skupnosti je posebni spominski trak pripel na društveni prapor njen predsednik Anton Primc.  (112, vč)