Nogometni klub Ilirija - TVD PARTIZAN Ilirska Bistrica v Postojni 1951

Z ustanovitvijo TVD PARTIZAN v Ilirski  Bistrici, so bile vanj vključene vse telesnovzgojne organizacije, ki so tedaj delovale na območju občine Ilirska Bistrica. Tudi Nogometni klub ILIRIJA. Na jesen tega leta so že pohiteli obe moštvi, članska in mladinska, na tekmi v Postojno. Rezultati v Postojni so šli v pozabo, dve sliki, ki ju je posnel nogometni sodnik Jule Gržina pa sta ostali. Po tekmi so bistriški nogometaši obiskali še postojnsko jamo. In da bi se po jami »bolje razgledali« so vzeli s seboj še nogometno žogo.

Med člani so tudi nekateri nogometaši, ki so se izkazali tudi še pod Italijo v domačem klubu »Nevoso«. S slike nekatere prepoznamo: Milan Ambrožič, njegov zet, Bruno Skok, Ivan Štibilj, Slavko Podkrižnik,  Drago Ličan, Cveto Kljun, Luciano Saccomandi, Marcelo Madotto, Emil Volk, Ljubiša idr.

Med podmladkom pa sta brata Boris in Julijan Martinčič, Franci Tomšič, Tone Štembergar z žogo, Milan Vinšek, Frane Slavec idr.  Sliko hrani Vojko Čeligoj