Laški prvoobhajanci pred tridesetimi leti

Pred skoraj 30 leti (16. junija 1985), v letu, ko je bila prva povojna uprizoritev pasijonskih iger v atriju laškega župnišča, sva bila Andreja (roj. Koblič) in Primož Cepuš pri prvem svetem obhajilu. Fotografija, ki je nastala na »pasijonskem odru« navedenega atrija, je za naju zelo drag spomin, saj sva bila takrat prvič fotografirana skupaj. S skupino prvoobhajancev je takratni laški dekan in nadžupnik Jože Horvat (1942-2009). Zelo dobro se spominjava, da smo deklice stale v »ženski«, dečki pa v »moški« kapeli v več vrstah. Prihod do oltarja in postavitev na svoje mesto smo vadili v tednu pred prvim svetim obhajilom. Poročila sva se leta 2002 na Šmihelu nad Laškim in imava štiri otroke: Blažko, Matija, Jerneja in Lucijo. Med letošnjimi prvoobhajanci pa je tudi najin sin Jernej. Vsi družinski člani pa smo tudi sodelovali pri letošnji uprizoritvi Laškega pasijona.