Ketteju za sto letnico rojstva, Prem, 19. jan.1976

Odbor za ureditev Kettejevih spominskih prostorov na Premu, je od kar ga je imenovala skupščina občine Ilirska Bistrica v letu 1967, vodil vse aktivnosti v zvezi z nalogo, da uredi pesnikov dom na Premu, da poskrbi za postavitev spomenika pesniku v Ilirski Bistrici in da vodi vse aktivnosti v zvezi z naštetim. Med zaključne naloge je prevzel tudi nalogo, da pripravi prireditve ob 100 letnici pesnikovega rojstva.

Na sliki: Ob 100-letnici pesnikovega rojstva, smo primerno slovesnost pripravili  v  Kettejevih spominskih prostorih 19. januarja  1976 na Premu, kjer je predsednik Skupščine Občine Ilirska Bistrica ing. Bojan Brozina odkril spominsko obeležje, ki bo spominjalo obiskovalce, da rojaki nismo pozabili niti na 100-letnico pesnikovega rojstva. Kot predsednik odbora  za ureditev pesnikovih prostorov sem podal poročilo o deset letnem delu odbora in se zahvalil številnim, ki so prispevali svoj delež, da so bile naloge uspešno opravljene. /276,vč/