Zemljevid  

„Živa“ velikonočna pisanka

Mali triletni Marjanček z velikonočno pisanko, živimi zajčki«, na hudinjskem travniku v Celju ob veliki noči leta 1952. Marjan Škoflek (moj mož) je bil tretji, najmlajši otrok Ane (roj. Skarbovnik) in Ignaca Škoflek. Kot najmlajšega sta ga starša nekoliko bolj razvajala v primerjavi njegovim najstarejšim bratom Milanom in sestro Mileno.  Ko je Marjanček imel tri leta, sta mu za velikonočno pisanko podarila žive zajčke, katerih je bil, seveda izredno vesel. Z njimi se je lahko igral in jih pasel na d ...

Preberi več

Mali triletni Marjanček z velikonočno pisanko, živimi zajčki«, na hudinjskem travniku v Celju ob veliki noči leta 1952.

Marjan Škoflek (moj mož) je bil tretji, najmlajši otrok Ane (roj. Skarbovnik) in Ignaca Škoflek. Kot najmlajšega sta ga starša nekoliko bolj razvajala v primerjavi njegovim najstarejšim bratom Milanom in sestro Mileno. 

Ko je Marjanček imel tri leta, sta mu za velikonočno pisanko podarila žive zajčke, katerih je bil, seveda izredno vesel. Z njimi se je lahko igral in jih pasel na domačem travniku. A zajčki so veselo rastli in pridobivali na teži ter, glej ga zlomka, počasi po eden in eden začeli izginjati. A malemu Marjančku ni in ni bilo jasno, kaj se dogaja? In da so kot priboljšek znašli pri nedeljskem kosilu. Domači so pojasnili, da so zajčki postali odrasli in si našli nevesto in se preselili k njej.

Marjanček je kasneje v dar dobil male piščančke, ki pa so prav tako pridno rastli in pridobivali na teži, a tudi oni so odšli … 

 

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Cvetka Škoflek-Celje

Čas, ki ga prikazuje slika

1952

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Marjan Škoflek

Ključne besede

otroci, praznovanje, velikonočni prazniki, darila, domače živali, zajčki

Datum objave

21.02.2017 13:08

Zadnja sprememba

13.04.2017 10:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam