V begunskem taborišču Bruck ob Litvi

Bruck ob Litvi je bilo med prvo svetovno vojno veliko begunsko taborišče za begunce s soške fronte. Med leti 1915 in 1918 je bilo v tem taborišču nastanjenih približno 5000 beguncev, predvsem žensk in otrok, ki so sicer v barakarskem naselju v Brucku našli dobrodošlo zavetišče, a tudi zelo težke življenske razmere. V tem taborišču je bil nastanjen tudi Feliks (Srečko) Namlih, ki se je rodil leta 1907 v Bovcu pri Tolminu na Primorskem. V taborišču je obiskoval v šolskem letu 1915/16 2. razred pet razr ...

V tem taborišču je bil nastanjen tudi Feliks (Srečko) Namlih, ki se je rodil leta 1907 v Bovcu pri Tolminu na Primorskem. V taborišču je obiskoval v šolskem letu 1915/16 2. razred pet razredne mešane ljudske šole.

Kasneje se je družina preselila v Kočevje.

1. svetovna vojna