Zemljevid  

Svečana vojaška zaprisega

Vojaki na svečani prisegi 27. marca 1971 v Ćupriji, Srbija. Na sliki so vojaki, ki so že imeli vojaško zaobljubo (tedaj so ji rekli zakletva), in tisti, ki so na ta dan prisegli. Prisego so imeli po enem mesecu služenja vojaškega roka. V zadnji vrsti izza starešine (vojak, ki ima kapo in drugačno uniformo) je Franc Nemanič z Rakovca. Sam je pričel služiti vojaški rok leta 1970. Na fotografiji kot četrtega od leve prepozna Dušana Rebeka, najmanjši med vojaki je Jozo Mamić. Franc Nemanič je fotografijo, skupaj s priloženi ...

Preberi več

Vojaki na svečani prisegi 27. marca 1971 v Ćupriji, Srbija. Na sliki so vojaki, ki so že imeli vojaško zaobljubo (tedaj so ji rekli zakletva), in tisti, ki so na ta dan prisegli. Prisego so imeli po enem mesecu služenja vojaškega roka. V zadnji vrsti izza starešine (vojak, ki ima kapo in drugačno uniformo) je Franc Nemanič z Rakovca. Sam je pričel služiti vojaški rok leta 1970. Na fotografiji kot četrtega od leve prepozna Dušana Rebeka, najmanjši med vojaki je Jozo Mamić. Franc Nemanič je fotografijo, skupaj s priloženim pismom , poslal domačim.

Fotografijo je prispeval Franc Nemanič z Rakovca.

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1971

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Tujina

Ključne besede

zaprisega, služenje vojaškega roka

Datum objave

06.06.2019 07:18

Zadnja sprememba

06.06.2019 07:18

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam