Zemljevid  

Selitev v Louisiano

Nonina sestra Lidija Olenik (por. Landry), fotografirana v Louisiani (ZDA) leta 1951. Lidija se je v dvajsetem letu starosti zaljubila v tržaškega mladeniča Alberta Uga. Kmalu se je z njim omožila in zaživela v Trstu, kamor se je preselila iz rodnega Šareda, majhne vasi nad Izolo. Ugo je tragično preminil v nesreči z motorjem, še pred rojstvom njunega prvorojenca. Otroku je zato ob rojstvu podarila ime ljubljenega soproga - Alberta. Mlada vdova Lidija je bila lepo in šarmantno dekle, zato je kljub sinu imela še veliko snubcev. Vse je kategorično zavračala, d ...

Preberi več
Nonina sestra Lidija Olenik (por. Landry), fotografirana v Louisiani (ZDA) leta 1951. Lidija se je v dvajsetem letu starosti zaljubila v tržaškega mladeniča Alberta Uga. Kmalu se je z njim omožila in zaživela v Trstu, kamor se je preselila iz rodnega Šareda, majhne vasi nad Izolo. Ugo je tragično preminil v nesreči z motorjem, še pred rojstvom njunega prvorojenca. Otroku je zato ob rojstvu podarila ime ljubljenega soproga - Alberta. Mlada vdova Lidija je bila lepo in šarmantno dekle, zato je kljub sinu imela še veliko snubcev. Vse je kategorično zavračala, dokler ni srečala Thomasa, ladijskega inžinirja ameriške tovorne ladje, ki je tedaj pristala v tržaškem pristanišču. Thomas je, za razliko od ostalih snubcev, vzljubil tudi Lidijevega sina Alberta. Kmalu sta postala nerazdružljiva. Ko je ameriška ladja odplula proti Louisiani, sta na krovu, skupaj s Thomasom, mahala tudi Lidija in Alberto. V Lousiani sta se Lidija in Thomas tudi poročila. V srečnem zakonu se jima je rodil še en sin, prav tako Thomas.

Slika

Informacije

Avtor originalnega gradiva

neznan

Čas, ki ga prikazuje slika

1950

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Kraj

Tujina

Osebe na fotografiji

Lidija Olenik (por. Landry)

Ključne besede

poroka, povojne migracije

Datum objave

29.09.2013 18:59

Zadnja sprememba

29.09.2013 18:59

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam