skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Hišna številka Hebenštrajt

Zahodno od Konjic je bila včasih vasica Gojka. V njej je stal dvorec poimenovan po plemičih lastnikih - Hebenstreit.  Po vasici pa je imel tudi lepo slovensko ime - dvorec Gojka. Zaradi dvorca se je vas sčasoma preimenovala v Hebenštrajt. Dvorec so v 17.stoletju porušili, vasica pa se je imenovala še naprej Hebenštrajt vse do leta 1939, ko so jo preimenovali v Spodnje Preloge. Tablica s hišno številko Hebenštrajt 31 je iz obdobja Kraljevine Jugoslavije. Po letu 1939 so jih zamenjali s tablicami, na katerih je pisalo ...

Preberi več

Zahodno od Konjic je bila včasih vasica Gojka. V njej je stal dvorec poimenovan po plemičih lastnikih - Hebenstreit.  Po vasici pa je imel tudi lepo slovensko ime - dvorec Gojka.
Zaradi dvorca se je vas sčasoma preimenovala v Hebenštrajt. Dvorec so v 17.stoletju porušili, vasica pa se je imenovala še naprej Hebenštrajt vse do leta 1939, ko so jo preimenovali v Spodnje Preloge. Tablica s hišno številko Hebenštrajt 31 je iz obdobja Kraljevine Jugoslavije. Po letu 1939 so jih zamenjali s tablicami, na katerih je pisalo Spodnje Preloge.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

Kraljevina Jugoslavija

Obdobje nastanka slike

Obdobje med 1. in 2. svetovno vojno

Ključne besede

Slovenske Konjice, Spodnje Preloge, hišna številka, hišna tablica, Muzejska zbirka vojaških predmetov avstro-ogrskega obdobja

Datum objave

17.02.2020 11:52

Zadnja sprememba

04.07.2020 17:12

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam