Zemljevid  

Fantje v Kindlerjevem parku... Ilirska Bistrica, 1962

Z ureditvijo osrednjega mestnega parka na obrobju Ilirske Bistrice in železniške proge je mesto dobilo obsežno zeleno površino, mladina pa športne površine za rokomet in košarko. Kasneje tudi balinišča. Pri urejanju parka se je posebno izkazal gozdar Viljem Kindler, ki je ozelenil proste površine in jih zasadil z izbranim drevjem, umestil tudi umetno lokev z nekaterimi vodnimi rastlinami. Park v Ilirski Bistrici se je do danes lepo razrasel in je v ponos meščanom in kraju. Žal že zgrajen olimpijski bazen po neka ...

Preberi več

Z ureditvijo osrednjega mestnega parka na obrobju Ilirske Bistrice in železniške proge je mesto dobilo obsežno zeleno površino, mladina pa športne površine za rokomet in košarko. Kasneje tudi balinišča. Pri urejanju parka se je posebno izkazal gozdar Viljem Kindler, ki je ozelenil proste površine in jih zasadil z izbranim drevjem, umestil tudi umetno lokev z nekaterimi vodnimi rastlinami. Park v Ilirski Bistrici se je do danes lepo razrasel in je v ponos meščanom in kraju. Žal že zgrajen olimpijski bazen po nekaj letih delovanja ni bil deležen primerne javne podpore in je danes zasut.

Na sliki skupina mladeničev, športnih navdušencev, ki se je v prostem času zbirala predvsem v športnem delu parka in se vključila v športne dejavnosti, ki jih je le-ta omogočal: rokomet in košarka.  Fantje, vsi dvajsetletniki se ohlajajo ob malem bazenčku z zlatimi ribicami, ki ga danes tudi ni več.

Spredaj, v vodi Emil Šuštar, kasnejši direktor ČP »Delo«, za njim Vinko Mahne in Lučo Koren, v zadnji vrsti z leve Elio Romano, Ivo Kovačič (ki je ohranil objavljeno fotografijo), Jože Maglica, Bine Štemberger, Silvano Belušič, Milo Koren in Jožko Valenčič Džino. Žal so nekateri že pokojni. Za skupino se na levi lepo vidi začasno postavljeno ograjo okrog košarkarskega igrišča, sestavljeno iz razpolovljenih okroglic (ostankov pri rezanju furnirja) za katero je poskrbel Drago Grlj, (takratni predsednik TVD Partizan). 224/vč

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn, sliko hrani Ivo Kovačič

Čas, ki ga prikazuje slika

1962

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Kraj

Ilirska Bistrica

Osebe na fotografiji

skupina fantov v parku

Ključne besede

Kindlerjev park, fantje

Datum objave

20.03.2017 17:38

Zadnja sprememba

27.03.2017 06:56

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam