Zemljevid  

ČE VOJSKA NIMA KAJ DELATI, DELA NEUMNOSTI ...!

  Misel, ki velja za vse vojske tega sveta. Na gostilniškem dvorišču pred Vencinovo hišo so se avtroogrski vojaki, v času njihovih kratkih dopustov radi zadrževali. V gostilni je bila v času prve vojne ilirsko bistriška čitalnica, bilo pa je še toliko prilik za zabavo tudi na dvorišču. Na sliki dvoje avstrijskih vojakov poskuša domače tele uporabiti za jezdnega konja. Na sliki Fani Mizgur gospodinjska pomočnica pri Domladiševih. Deček na desni je verjetno kasnejši gospodar in posestnik Tone Doml ...

Preberi več

 

Misel, ki velja za vse vojske tega sveta. Na gostilniškem dvorišču pred Vencinovo hišo so se avtroogrski vojaki, v času njihovih kratkih dopustov radi zadrževali. V gostilni je bila v času prve vojne ilirsko bistriška čitalnica, bilo pa je še toliko prilik za zabavo tudi na dvorišču. Na sliki dvoje avstrijskih vojakov poskuša domače tele uporabiti za jezdnega konja.

Na sliki Fani Mizgur gospodinjska pomočnica pri Domladiševih. Deček na desni je verjetno kasnejši gospodar in posestnik Tone Domladiš. Slika je nastala verjetno leta 1915ali 1916.

Sliko je ohranil Jadran Krašovec. 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

PRVA SVETOVNA VOJNA

Obdobje nastanka slike

1. svetovna vojna

Osebe na fotografiji

avstrijska vojaka, Fani Mizgur, otroci

Ključne besede

Avstrijska vojaka na dopustu, Vencinovo dvorišče

Datum objave

16.07.2016 19:59

Zadnja sprememba

16.07.2016 19:59

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam