Franc Kroflič – Arnčekov iz Vinske Gore pri Velenju kot avstro-ogrski vojak

Umrl je za posledicami vojnih ran v bolnišnici na Dunaju 3. februarja 1915. Po pripovedovanju babice lastnika fotografije sta bila na njegovem pogrebu oče Marko Kroflič, župan občine Vinska Gora pri Velenju v času med 1. svetovno vojno, in očetov brat Andrej Kroflič. Janez Osetič, lastnik fotografije, hrani tudi pismo Vinskogorčana, v katerem piše nekemu vojaku, kako se je Franc Kroflič, preden je bil ranjen, hrabro boril. Na ovratniku ima znak planika in trak. Kot avstro-ogrski vojak se je med 1. Svetovno vojno boril tudi njegov brat Bernard Kroflič – Arnčekov, rojen leta 1895, ki pa je vojno preživel in umrl ok. leta 1970. Še mlajši brat Alojz Kroflič je med 2. svetovno vojno padel kot partizan. Objavljeno tudi: HRANI jih za spomin, če me več kdaj nazaj ne bo : sto spominov ob stoletnici začetka prve svetovne vojne iz Šaleške doline in okolice / [zbrali] Špela Poles … [et al.] ; [uredila Špela Poles ; fotografije Špela Poles … [et al.] ; predgovor Darko Menih, Ambrož Kvartič]. – 1. izd. – Šoštanj : Občina, 2014 (Trbovlje : Toriprint). – Str. 21