8 primorskih profesorjev na poti v Švico

Namenjeni smo bili na veliko mednarodno razstavo učil in šolske opreme Didacta, ki je bila tisto leto (1966) postavljena v švicarskem metu Basel. Potovali smo v sestavu strokovne ekskurzije, ki jo je organizirala Skupnost gimnazij (več let jo je prizadevno in uspešno vodila Vera Vošnjak).  Na razstavi je bilo dejansko kaj videti. In vsega preveč, predvsem zato, ker si takrat skoraj ničesar nismo mogli privoščiti. Za oglede bi potrebovali vsaj tri dni, a smo imeli na voljo le 8 dni,  za razstavo in avtobusno  potovanje.  Vseeno smo spoznali marsikaj. Marsikaj pa odnesli tudi od celotedenskega  druženja. Na fotki  smo z leve proti sesni: Štefan Trojer, Franc Komovec, Tone Kuštrin, Stojan Trošt, Marija Rus, Marjan Urbančič, Hinko Uršič in jaz, Silvo Fatur. Bili smo stalna neformalna podskupina Skupnosti: Goričani, Postojnčani, Tolminci;  Koprčani se nam kdovezakaj niso pridružili nikoli.