8. b-razred OŠ Šmarje pri Jelšah, junij 1968

Spomini
Osemletko smo obiskovali v dveh šolskih stavbah. Od 1. do 4. razreda smo imeli pouk v “ spodnji” šoli, ki so jo porušili leta 1981 in na njem mestu zgradili pošto. Od 5. do 8. razreda pa v “zgornji” šoli, nekdanjem sodišču, od leta 1948 do 1958 pa je bila tu nižja gimnazija. Zato smo stavbi v času našega šolanja tudi rekli gimnazija. Stavba iz leta 1870 še stoji in je zelo lepo obnovljena. Šmarje je dobilo novo veliko šolo leta 1974.

Prispeval: Jožef Čakš

Na fotografiji od leve sedijo: Srečko Šilec, Marija Vodušek (Mary Kelly), Majda Cerovšek, razredničarka Marija Fras, Olga Krivec, Cvetka Mestinšek in Milan Rebernik;
v drugi vrsti: Vinko Lubej, Jože Čakš, Jože Drofenik, Alojz Škorjanec, Stanko Jesenko, Vinko Peperko, Frida Polšak, Sonja Kojterer, Danica Vrbovšek, Valčka Lorger;
v zadnji vrsti: Janko Romih, Anton Lorenčak, Mišo Čoh, Slavka Romih, Darinka Lebeničnik. Manjkajo: Marjan Hribernik, Janko Koritnik in Marija Vrešak.