skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Album Slovenije

Dodaj spomin Prijava / registracija

Zgodovina smo ljudje. Pišejo jo zgodovinarji, ljudje pa jo živimo in soustvarjamo, zato so pričevanja posameznikov zelo pomembna pri njenem zapisovanju in ovrednotenju. Album Slovenije je namenjen zbiranju digitalnih kopij fotografij, shranjenih v družinskih albumih, pa tudi pisem, dokumentov in ostalih predmetov, ki jih prebivalci Slovenije, zamejci in izseljenci skrbno hranimo na svojih podstrešjih. Da bi takšni spomini ne ostali le osebni, da se ne bi porazgubili, vas vabimo k prispevanju v skupno zakladnico spominov. Preberi več

Dvajseto stoletje so zaznamovale katastrofalne vojne in ideološki spopadi, pa tudi nove ideje in nove oblike sodelovanja. Tisoče slovenskih zgodb, kulturnih, družbenih, političnih, urbanih, arhitekturnih in tehnoloških sprememb, osebnih in kolektivnih doživetij se je medtem prepletalo v nov obraz Slovenije enaindvajsetega stoletja. Današnji hitri in površni čas terja, da svojo preteklost ponovno oživimo in bolje spoznamo. Zlasti v Sloveniji, na stičišču različnih svetov in kultur je pomembno, da spoznavamo svoje korenine ter zgodovino svoje družbene, gospodarske in kulturne rasti.

Digitalna zbirka uporabnikov sledi temu cilju; namenjena je zbiranju digitalnih kopij fotografij, shranjenih v družinskih albumih, pa tudi pisem, dokumentov in ostalih predmetov, ki jih prebivalci Slovenije, zamejci in izseljenci skrbno hranimo na svojih podstrešjih. Album Slovenije zajema gradivo, nastalo na območju Slovenije, zamejstva in Slovencev v svetu, do obdobja digitalne fotografije.

Dodajte vaš spomin!

Da spomini ne bi ostali le osebni, da se ne bi porazgubili, vas splošne knjižnice vabimo k prispevanju v Album Slovenije, zakladnico spominov 20. stoletja. Postopek je preprost; izberite menijski razdelek “Dodaj spomin” in v modul za dodajanje vsebin vnesite digitaliziran predmet (fotografijo, pismo, ipd.), ki ga želite deliti. Vnešenemu predmetu dodajte še osnovne podatke za njegov opis (npr. ali gre za fotografijo, pismo ipd.) in pripišite vaše spomine (npr. ob kakšni priložnosti je bila fotografija posneta, zakaj je za vas pomembna, kdo je na fotografiji oz. kar bi v povezavi z osebo, objektom, časom ali krajem na fotografiji želeli izpostavili). Oddano gradivo bo po pregledu urednika objavljeno na spletu.

Za dodajanje spominov v Album Slovenije se je potrebno predhodno prijaviti, če ste registrirani, oz. izvesti registracijo (samo enkrat).

Priprava dokumentov in fotografij za oddajo v Album Slovenije
Priporočamo, da je slikovno gradivo shranjeno v .jpg formatu. Priporočena velikost slikovnega materiala je 1024 pik po daljši stranici.

Seznam podprtih formatov:
Slikovno gradivo: .jpg, .png (za fotografije priporočamo .jpg, za ostalo slikovno gradivo pa .png.

Če imate težave, jih prosim čim bolj natančno opišite in pošljite na elektronski naslov albumslovenije@kamra.si.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam