skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pokrajinski muzej Koper

Muzej je bil ustanovljen v začetku leta 1911 kot Mestni muzej za zgodovino in umetnost (Museo civico di storia e d`arte). Po 1. svetovni vojni domuje v palači Belgramoni- Tacco, kjer je še danes. Leta 1954 je nekdanji Mestni muzej prerasel v Okrajni muzej Koper, leta 1967 pa se je preimenoval v Pokrajinski muzej Koper in deluje na področju občin Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina in Divača (delno). Preberi več
Javni zavod Pokrajinski muzej Koper je po svojem poslanstvu muzej, ki v skladu s pravili  in cilji muzejske stroke skrbi za premično kulturno dediščino ter jo predstavlja najširšemu krogu javnosti in skupinam s posebnimi potrebami. Vsebinsko področje delovanja pokriva arheologijo, zgodovino Primorske, umetnostno in kulturno zgodovine ter etnologijo kulturne dediščine obalno-kraškega območja. Pomembno pozornost namenjamo sodelovanju s kulturnimi in znanstvenimi ter vzgojnoizobraževalnimi ustanovami in društvi s posebnim poudarkom na sodelovanju s slovenskimi ustanovami v zamejstvu oz. R Italiji in hrvaškimi ustanovami v Istri in Dalmaciji.

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

+386.5.66.33.570

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktne osebe

Luka Juri

Datum objave

22.10.2014 10:02

Zadnja sprememba

22.10.2014 11:38

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam