skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Narodna in univerzitetna knjižnica

NUK je nacionalna knjižnica slovenskega naroda, in zato ena od temeljnih nacionalnih kulturnih institucij. Zbira in hrani tiskane in elektronske vire, zagotavlja najboljši možni dostop do njih in skrbi za njihovo zaščito in varovanje ter za njihovo ohranjanje za prihodnost.

Preberi več
NUK je nacionalna knjižnica slovenskega naroda, in zato ena od temeljnih nacionalnih kulturnih institucij. Zbira in hrani tiskane in elektronske vire, zagotavlja najboljši možni dostop do njih in skrbi za njihovo zaščito in varovanje ter za njihovo ohranjanje za prihodnost. NUK je osrednja slovenska institucija, ki podpira izobraževalni in znanstvenoraziskovalni proces in s svojimi zbirkami in storitvami zagotavlja osnovo za nastajanje novega znanja in inovacij. Uporabnikom omogoča dostop do informacij iz lastne zbirke in zbirk drugih knjižnic in ostalih ponudnikov informacij. Z uresničevanjem načela splošne dostopnosti informacij, prispeva k zmanjševanju razkoraka med tistimi, ki imajo možnosti in sredstva za neoviran dostop do informacij, in med tistimi, ki jim ta dobrina zaradi katerega koli vzroka ni dostopna.

NUK kot univerzitetna knjižnica zagotavlja relevantno zbirko domače in tuje znanstvene literature, dostopne za potrebe študijskega in znanstvenoraziskovalnega dela na ljubljanski univerzi in drugih visokošolskih in znanstvenoraziskovalnih organizacijah. Z različnimi oblikami izobraževanja uporabnikov z univerze prispeva k dvigu njihove informacijske pismenosti, v sodelovanju z drugimi knjižnicami univerze pa jim omogoča dostop do domačega in tujega znanja.

Kot državna matična knjižnica NUK usmerja razvoj v stroki in v slovenskem knjižničnem sistemu.

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

01 2001 110

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Datum objave

29.04.2006 18:06

Zadnja sprememba

08.05.2018 10:25

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam