Zemljevid  

Lutkovno gledališče Maribor

Začetki razvoja lutkovne umetnosti v Mariboru segajo v čas med obema vojnama. 8. decembra 1973 je z združitvijo dveh ljubiteljskih lutkovnih gledališč, in sicer Lutkovnega gledališča KUD Jože Hermanko Maribor in Malega gledališča lutk DPD Svoboda Pobrežje, nastalo Lutkovno gledališče Maribor. Gledališče je bilo ustanovljeno z namenom, da bo pripravljalo in redno izvajalo lutkovne predstave za otroke v domači dvorani (takrat v 1. nadstropju  zgradbe Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu 2), po vsej Sloveniji in v zamejstvu, z rastjo kakovosti pa je gledališče kmalu postalo tudi mednarodno prepoznavno. Razen v Avstraliji so gostovali že na vseh kontinentih.

Jeseni leta 2010 se je Lutkovno gledališče Maribor preselilo v prenovljeno stavbo minoritskega samostana na Lentu. Znatno večji prostori in najsodobnejša gledališka oprema sta gledališču omogočila celostno prenovo delovanja ter širitev programa.

Vir:

O gledališču. Pridobljeno 18. 1. 2018 s spletne strani http://www.lg-mb.si/o-gledaliscu/

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

02 22 81 970

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletni naslov

http://www.lg-mb.si/

Datum objave

18.01.2018 13:52

Zadnja sprememba

18.01.2018 13:52

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam