skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Knjižnica A. T. Linharta Radovljica

Knjižnica A. T. Linharta Radovljica je osrednja knjižnica za območje občin Radovljica, Bled, Bohinj ter Gorje. Knjižnično dejavnost opravljamo za cca 35.000 prebivalcev. Poleg osrednje knjižnice v Radovljici, imamo še deset enot, in sicer v Lescah, Begunjah, Kropi, Brezjah, Bohinju, Srednji vasi, Stari Fužini, Gorjah, Zasipu in na Bledu. Preberi več
Prva javna ljudska knjižnica je bila v Radovljici ustanovljena leta 1906. Po 2. svetovni vojni je knjižnično mrežo v Radovljici in okolici organizirala zaslužna radovljiška kulturna delavka Alojzija Horvat. Leta 1964 se  Občinska knjižnica Radovljica preimenuje v Matično knjižnico Radovojica ter dobi prvo redno zaposleno knjižničarko, Rezko Slak. V šestdesetih letih je bila knjižnica v Linhartovi sobi v radovljiški graščini. V sedemdesetih letih se knjižnična mreža utrdi in 1972 leta se knjižnica preseli v Šmajdovo vilo in se preimenuje v Knjižnico Antona Tomaža Linharta. Stavba je postajala premajhna in 1989 ji je bil zgrajen prizidek. Leto za letom smo pridobivali prostore v stavbi, a je prostorska stiska velika. Sedaj čakamo na moderno in za knjižnico primerno stavbo.
Tudi ostale knjižnice so se povečevale in selile v primernejše stavbe. Npr. na Bledu leta 1998, v Bohinjski Bistrici 2010 in v Gorjah 2012.
Posebno pozornost namenjamo spodubjanju branja, predvsem za mlajše bralce (Knjižnica - vesolje zakladov, Ta veseli knjižni svet, Superknjiga, Nagradno vprašanje za mlade bralce, Moja najljubša knjiga ...). Izvajamo tudi bibliopedagoške ure v knjižnicah, šolah in vrtcih. Za odrasle obiskovalce organiziramo veliko število prireditev. V radovljiški knjižnici vsak torek, v blejski vsak tretji petek v mesecu ... Za kvalitetno branje za odrasle skrbimo z s projektom Ta veseli knjižni svet. Od leta 2004 smo začeli sistematično zbirati, hraniti in obdelovati domoznansko gradivo.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Zavod

Telefon

04/537 39 00

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Datum objave

03.08.2006 08:15

Zadnja sprememba

18.12.2012 09:57

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam