skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Galerija Avgusta Černigoja

V zbirki Galerije Avgust Černigoj v Lipici je zbranih preko 1400 del. 

Preberi več

Približno 400 del, kolikor jih je postavljeno na ogled, prikazuje prerez Černigojeve umetnosti in predstavlja področja, s katerimi se je ukvarjal v svojem več kot 60 let trajajočem ustvarjalnem obdobju. Pretežen del opusa zajemajo grafike, od lesoreza in linoreza pa do bakroreza, suhe igle in akvatinte. Vsebinsko se je loteval tako figuralnih motivov in predmetnega sveta kot čiste abstrakcije. Različne elemente in simbole je vrezoval v večinoma majhne formate ter ostajal zvest konstruktivizmu in njegovim načelom, za katere se je odločil po svojem šolanju v znameniti weimarski šoli Bauhaus.

Černigoj šele s svojo galerijo dobi tisto mesto, ki mu od samega začetka pripada, kajti nedvomno je, da je Avgust Černigoj prispeval pomemben in neprecenljiv delež k zgodovini slovenske likovne umetnosti ter da je s svojo osebnostjo in deli ena izmed ključnih in nosilnih osebnosti slovenske zgodovinske avantgarde.

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

Drugo

Telefon

(0)5 739 1696

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Nadrejena organizacija

Kobilarna Lipica

Datum objave

10.01.2020 08:08

Zadnja sprememba

10.01.2020 08:08

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam