Zemljevid  

Društvo za oživitev gradu Borl

Društvo za oživitev gradu Borl je nastalo leta 2005, njegov osnovni namen pa je prizadevanje za revitalizacijo propadajočega gradu Borl v Halozah.

Preberi več
Društvo je bilo ustanovljeno z namenom, da bi ob podpori širšega kroga članov doseglo pri lastniku gradu, to je državi Sloveniji, čimprejšnje učinkovito reševanje usodi prepuščenega in propadajočega kulturno zgodovinskega spomenika v občini Cirkulane. Pri tem se želi društvo aktivno vključiti v zaščito materialne dediščine in z organizacijo različnih prireditev oživiti duhovno dogajanje na gradu, kar je osnova za dolgoročno vključevanje gradu v kulturne, turistične in gospodarske tokove kraja.
V okviru društva deluje tudi Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine, katere osnovni namen je povezati ljubitelje zgodovine in etnologije ter druge zainteresirane družboslovce, ki se želijo konkretno angažirati pri zbiranju, ohranjanju in prezentaciji kulturne dediščine.
Društvo je nosilec tradicionalne prireditve Barbarno v Cirkulanah, kjer povezujejo semanji dan ob godu farne zavetnice sv. Barbare s predstavitvijo borlskih gospodov iz rodbine Sauer, ki so bili izjemno zaslužni za razvoj kraja. Med svoje večje dosežke štejejo tudi izdajo knjige Grad Borl (2010) ter pripravo filma in spletne strani o dr. Vladimirju Bračiču.

Fotogalerija

Digitalne zbirke

Lokacija

Informacije

Kategorije

Društvo

Telefon

02 795 32 00

Elektronski naslov

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletni naslov

http://www.borl.si

Datum objave

15.06.2011 11:33

Zadnja sprememba

27.10.2016 17:53

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam