Zemljevid  

Žigi Pošte Bled skozi čas

Razstavo, ki predstavlja poštno zgodovino in razvoj poštnih žigov pošte Bled skozi čas, je pripravil Damjan Jensterle z Bleda. Na ogled bo v čitalnici blejske knjižnice do konca septembra 2017.

Preberi več

Razstava predstavlja poštno zgodovino in razvoj poštnih žigov Pošte Bled skozi čas. Razvoj in spremembe poštnih žigov Pošte Bled so pripravljeni po metodologiji, ki jo je zasnoval Cvetko Zupančič, dopolnil in uskladil z razstavnimi pravilniki FIP pa Janko Štampfl in je bila kot priporočilo objavljena v Glasilu filatelistične zveze Slovenije Nova Filatelija, letnik XII, številka 2/1996.
Razstavljeno gradivo predstavlja Pošto Bled od časa Avstro Ogrske monarhije do obdobja v samostojni Sloveniji, ki je prineslo v poštnih žigih štirimestne številke pošt, torej so zajete celine še po datumu 1.3.1996. Zajeti sta tudi začasni prehodni obdobji, ko so se uporabljale še stare znamke in žigi in so se uporabljale tako imenovane »mešane frankature«. Dodane so tudi izdaje prvega dne, ki so tematsko vezane na Bled in je bil žig prvega dne z oznako pošte Bled.
Pričujoče razstavno gradivo imamo lahko za temelj oziroma hrbtenico in je narejen tako, da se lahko dopolnjuje z manjkajočimi celotami obdobij, ki so navedene v priloženi tabeli. Obdobja so predstavljena z kar največ možnimi različnimi celotami, ki so se pojavljale med poštnimi storitvami. Celote predstavljajo pisma, razglednice položnice, paketne karte, povratnice in podobno, skratka celine, ki nosijo poštne žige, žige poštnih avtomatov in nalepke poštnih naprav.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Žigi Pošte Bled skozi čas

Čas dogodka

september 2017

Lokacija

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled

Kontaktna oseba

Damjan Mulej

Kategorije

Razstava

Datum objave

05.09.2017 14:36

Zadnja sprememba

05.09.2017 14:36

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam