skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Z igro do dediščine

Slovenski muzeji in galerije so v sklopu akcije Z IGRO DO DEDIŠČINE  v Tednu otroka  pripravili številne brezplačne programe in prireditve. Izkoristite to izjemno priložnost in s svojimi otroki kvalitetno preživite prosti čas. Akcijo organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije.

V muzejskih zbirkah na Ptujskem gradu v sklopu akcije Z IGRO DO DEDIŠČINE od 7. do 13. oktobra 2019 med 9. in 18. uro družinam brezplačno ponujajo:

×  PROST VSTOP ZA DRUŽINE (max. 2 odrasla z otroki)

× Uporabo MUZEJSKEGA KOVČKA ob samostojnem družinskem ogledu grajskih zbirk
Le kdo je skrivnostni vitez, ki varuje vhod v Ptujski grad? Uganko razvozlate, če se z muzejskim kovčkom podate v stare čase. Kovček je namenjen družinam z otroki, starimi več kot 6 let.

× Uporabo MUZEJSKIH KARTONČKOV ob samostojnem družinskem ogledu grajskih zbirk
Zakaj so grad zgradili na hribu? Kdo je nekoč živel v njem? Zakaj se maskiramo? Katero glasbilo ima tipke, pa ni klavir? Ogled grajskih zbirk je bolj poučen z muzejskimi kartončki. Kartončki so namenjeni družinam z otroki, starimi več kot 6 let.

 × Sobota, 12. oktober, ob 10. uri: NA GRADU JE BILO ŽIVLJENJE 
Brezplačni vodeni ogled muzejskih zbirk v Ptujskem gradu. Vodeni ogled je namenjen družinam z otroki, starimi več kot 5 let.

 Brošura z Igro do dediščine

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.