skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Vitrina meseca in nove pridobitve v muzejski enoti Ormož

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, enota Ormož hrani predmete etnološke dediščine širšega ormoškega območja ter s stalnimi in z občasnimi razstavami ter javnim programom širi vedenje o tukajšnji etnološki dediščini. V letu 2020 smo v muzeju našo etnološko zbirko v gradu pri Veliki Nedelji obogatili s številnimi predmeti oziroma z novimi pridobitvami, ki smo jih dobili v dar. V mesečnih predstavitvah postavljamo na ogled nekatere med njimi. V mesecu februarju sta to starinska izrezljana hišna kapelica s kipoma Srca Jezusovega in Marije.

Februarska vitrina meseca bo na ogled od 1. 2. do 1. 3. 2021 v Grajski pristavi Ormož, v odpiralnem času muzeja: ponedeljek–petek od 9. do 16. ure, sobota od 9. do 15. ure.

Hkrati s povabilom na ogled muzejske vitrine meseca vas z veseljem obveščamo, da smo podaljšali razstavo Ormoški grad – dom, opremljen z okusom, ljubeznijo in s sanjami / Oprema gradu v prvi polovici 20. stoletja do konca februarja 2021.

Izbrani pohištveni kosi in oprema, ki je nekdaj lepšala dom zadnje plemiške lastnice Irme Wurmbrand Georgevits, so celostno in z vsemi do danes znanimi podatki oz. ohranjeno dokumentacijo predstavljeni širši javnosti tudi v priložnostni razstavni publikaciji.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.