Zemljevid  

Večer v muzejski kavarni z Igorjem Grdino

Muzej novejše zgodovine Celje vas v sredo, 17. aprila 2019, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na pogovor z Igorjem Grdino ob knjigi  IVAN CANKAR : portret genija.

Preberi več

Zgodovinar in literarni zgodovinar ddr. Igor Grdina se je obravnave življenja velikega pisatelja lotil opirajoč se na različne vire, od zasebnih pisem, pripovedovanj ter poročil o njegovih javnih nastopih do obsežnega in povednega literarnega opusa. Biografsko-esejistični zapisi so razdeljeni v sedem poglavij, izmed katerih je vsako primarno osredotočeno na določen vidik Cankarjevega življenja. »Kneza slovenske besede«, kot ga v svoji monografiji večkrat imenuje Grdina, predstavlja kot samosvojega, najsi bo skozi šolske prigode, v odnosu do cerkve, ki se ji izmika, se od nje oddaljuje, a se na svoj način k njej spet vrne, kot politika, ki ga ni moč enosmiselno umestiti, kot občudovalca lepih žensk, in nenazadnje kot pisatelja, ki razen v začetkih ni pripadal nobenemu literarnemu krogu. Z avtorjem se bo pogovarjal direktor založbe Beletrina Mitja Čander.Vstop prost.Prijazno vabljeni!

Vir: https://www.facebook.com/events/330227167848433/

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Večer v muzejski kavarni z Igorjem Grdino

Čas dogodka

17. aprila 2019, ob 18. uri

Lokacija

Prešernova 17, Celje

Kategorije

Predavanje

Datum objave

17.04.2019 06:47

Zadnja sprememba

17.04.2019 06:47

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam