skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic v ptujski knjižnici

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vas v torek, 24. aprila 2018, vabi na več dogodkov, s katerimi bomo počastili svetovni dan knjige in avtorskih pravic.

– Ob 11. uri, pred Študijskim oddelkom: otvoritev razstave restavriranih knjižnih dragocenosti. Razstavo Hraniti in ohraniti je pripravila Mira Petrovič, ki bo spregovorila ohranjanju in pomenu kulturne dediščine. Razstavo bo odprl predstavnik Mestne občine Ptuj. Samo ta dan bo na ogled restavrirana inkunabula iz leta 1497.

– Med 9. in 16. uro v pritličju knjižnice: knjižni sejem, na katerem bodo knjigarne in založniki ponujali knjige po ugodnih cenah.

– Ob 19. uri v razstavišču knjižnice:  literarni večer z  bibliotekarjem in pisateljem Francetom Planteuom, profesorjem slovenskega in ruskega jezika, z Vidma pri Ptuju. France Planteu (1937) piše že od mladih let. Svoje prve literarne prispevke je začel objavljati v Mladih potih, kasneje nekatere tudi v Dialogih. V reviji Oznanjenje je v letih 2000–2003 objavil mladinsko povest Katedrala na Orehovi gori. Založba Rotis je leta 2006 izdala njegov roman Obsojeni na preteklost, Celjska Mohorjeva družba pa leta 2015 Kukavice. Več o svojem življenju, ustvarjanju in zanimanjih bo razkril v pogovoru z Darjo Plajnšek.
V glasbenem programu se bo na violončelu predstavil Vid Galun iz Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj in pod mentorstvom Zsofi Klacsmann.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.