Zemljevid  

»Stan rudarski, bodi nam pozdravljen!«

Zveze KD MOŽNAR Laško vabi v četrtek, 13. Malega srpana, ob 18. uri na etnografsko prireditev  v sklopu IZ VASI V MESTO LAŠKO 1927 v okviru prireditve Pivo in cvetje 2017 na Valvasorjev trg v Laškem.Preberi več

Člani Zveze Možnar so pripravili ob 90. letnici pridobitve mestnih pravic, prikaze nekaterih utrinkov iz življenja mesta Laško. Tematski sklopi so posvečeni meščanom in njihovim šegam in v povezavi mladega mesta Laško z okoliškim podeželjem. Kakšno je bilo življenje, ko je trg Laško postalo mesto. 

Prvi pisni viri govorijo, da so pod Humom in na Šmihelu, v Hudi Jami, na Govcah in Breznem kopali premog že leta 1766. Knapi so tudi v Laškem doma. Predstavniki takratnega meščanstva – reven a solidaren sloj. Na ogled bo vse bogastvo rudarske dediščine in z njo povezanimi šegami; Rudarsko delo in orodja, rudarske družine, način življenja, kulinarični kotiček in seveda tudi zabava, kot so jo poznali knapi.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

»Stan rudarski, bodi nam pozdravljen!«

Čas dogodka

13. julija 2017 ob 18. uri

Lokacija

Valvasorjev trg , Laško

Datum objave

13.07.2017 05:26

Zadnja sprememba

13.07.2017 06:15

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam