skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Slovanski bralni klub: Obletnica mature

Spoštovani ljubitelji kakovostnega branja del iz zakladnice slovanskih književnosti, v ponedeljek, 22. marca 2021, ob 20. uri, vas vabimo na spletni dogodek, novo srečanje v Slovanskem bralnem klubu. 
 
Na drugem srečanju Slovanskega bralnega kluba v letu 2021 bomo spregovorili o zbirki kratkih zgodb Obletnica mature bosanskohercegovske pisateljice Lamije Begagić.
 
Rdeča nit kratkih zgodb je neuresničena obletnica mature, na kateri si ljudje pripovedujejo kratke reze iz svojega življenja. Vendar ne gre za klasične zgodbe z obletnic, gre za odlomke iz življenj, kratka potovanja skozi stanovanja, spalnice, postelje, avtomobile nekdanjih sošolcev v povojni Bosni in Hercegovini ali v diaspori. Vojna ni neposredna tema nobene zgodbe, med vrsticami pa razberemo, kako vse je protagoniste zaznamovala.
 
Gostja pogovora, ki ga bo vodila Tatjana Jamnik, bo prevajalka Đurđa Strsoglavec.
 
Prijava
 
Udeležba je brezplačna, a je zaradi omejenega števila mest prijava obvezna. Prijave sprejemamo na tel. št. 01 308 56 00 ali na e-naslovu slovanska@mklj.si. Ob prijavi boste dobili informacije o načinu prijave na dogodek. 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.