Zemljevid  

Rogaška Slatina kot obmejno mesto Tretjega rajha

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na odprtje gostujoče zgodovinske razstave ROGAŠKA SLATINA 1941-1945 kot obmejno mesto Tretjega rajha, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 12. uri v Salon umetnosti na Ptuju (Prešernova ulica 1).

Avtorji razstave dr. Peter Mikša, Daniel Siter in dr. Božo Repe s sodelavci iz Oddelka za zgodovino FF v Ljubljani, Geografskega inštituta Anton Melik ZRC SAZU, Pedagoške fakultete v Ljubljani in Inštituta za novejšo zgodovino v Ljubljani sistematično preučujejo nastanek in potek okupacijskih mejah ter življenje ob njih v drugi svetovni vojni, ki je eden najbolj kritičnih trenutkov slovenske zgodovine.

Evropa se danes nevarno približuje razmeram, kakršne so bile v tridesetih letih 20. stoletja in so pripeljale do največje in najbolj uničujoče vojne v zgodovini človeštva. Brez zgodovinskega spomina na vzroke in posledice tedanjih ravnanj, bomo v novo katastrofo zdrsnili, ne da bi se tega sploh zavedali.

Razstava bo na ogled do 10. novembra 2019.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Rogaška Slatina kot obmejno mesto Tretjega rajha

Čas dogodka

10. oktober 2019, ob 10. uri

Lokacija

Salon umetnosti Ptuj

Kontaktna oseba

Melita Zmazek

Kategorije

Razstava

Datum objave

04.10.2019 09:40

Zadnja sprememba

04.10.2019 09:40

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam