Zemljevid  

Razstava o ljubezni med Friderikom II. Celjskim in Veroniko Deseniško v Pulju

Vabljeni na odprtje razstave Zgodbe o ljubezni med Friderikom II. Celjskim in Veroniko Deseniško Franca Kralja iz Braslovč, ki bo v sredo, 14. 2. 2018, ob 18. uri v "Gradski knjižnici i čitaonici Pula".  

 

Preberi več

O razstavi

Srednjeveška ljubezenska zgodba med Friderikom II. Celjskim (1379-1454) in Veroniko Deseniško (1380-1425) je bila deležna vrsto literarnih in glasbenih obdelav.  Z razstavo in spremno publikacijo o nesmrtni ljubezni Veronike in Friderika, je odslej po zaslugi Franca Kralja, na voljo tudi prva monografsko obdelanva njunega življenja in nesrečnih okoliščin, v katerih se je končalo Veronikino življenje in njuna ljubezen.

 O avtorju:

Franc Kralj, učitelj zgodovine in geograje, je raziskovalec zgodovine Celjskih knezov in Žovneškega gradu pri Braslovčah. Kot predsednik Kulturnozgodovinskega društva Žovnek, je bil pobudnik obnove navedenega gradu. Je avtor številnih knjig o obravnavani temi in o domačem kraju Braslovče. Lani je izšla njegova zadnja knjiga o Frideriku II. Celjskem in Veroniki Deseniški kot spremna publikacija k istoimenski razstavi. Razstava je bila doslej na ogled v slovenskih knjižnicah in bo tokrat prvič na ogled na Hrvaškem, na ozemlju države, od koder izhaja Veronika Deseniška.

Organizatorji: Osrednja knjižnica Celje, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Slovensko kulturno društvo Istra Pulj. 

Avtor upodobitev Friderika II.Celjskega in Veronike Deseniške je Jože  Žlaus iz Vojnika.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Razstava o ljubezni med Friderikom II. Celjskim in Veroniko Deseniško v Pulju

Čas dogodka

14. februarja 2018 ob 18. uri

Lokacija

Kandlerjeva 39, Pula

Kontaktna oseba

Srečko Maček

Kategorije

Razstava

Datum objave

13.02.2018 16:08

Zadnja sprememba

13.02.2018 16:16

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam