Zemljevid  

Razstava Lucije Stramec na Ptuju

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vabi na otvoritev likovne razstave akademske slikarke Lucije Stramec, ki bo 14. septembra 2017, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Pri ustvarjanju Lucije Stramec (1978, Slovenj Gradec) gre znotraj slovenskega sodobnega slikarstva za več stvari hkrati, ki njena umetniška dela uvrščajo med opaznejše prakse na področju slikarstva 21. stoletja, tudi v evropskem kontekstu. Najprej gre za njeno pozornost, ki jo namenja izbranim detajlom, potem za inovativnost v pristopu nastanka umetniškega dela in likovne rešitve upodabljanja svetlobe, ki je drugačen in prav poseben, kar smo lahko videli doslej. Posebna je njena sposobnost ujeti spontani trenutek svetlobe v naravi, ki se pred nami nenadoma razodene kot zapleten odnos sožitja med naravo in človekom, med racionalnim in emotivnim, med smrtjo in ponovnim življenjem. Umetnici je uspelo poiskati prispodobe, ki prinašajo v naša vsakdanja življenja in v naš, velikokrat brezupen, svet nekaj povsem novega, svetlega in lepega, novo upanje, ki deluje.

(Stanka Gačnik)

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Razstava Lucije Stramec na Ptuju

Čas dogodka

14. september 2017

Lokacija

Ptuj, Miheličeva galerija

Kontaktna oseba

Melita Zmazek

Kategorije

Razstava

Datum objave

12.09.2017 09:49

Zadnja sprememba

12.09.2017 09:49

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam