skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Razstava Franca Simoniča

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na odprtje razstave slikarja Franca Simoniča, ki bo v četrtek, 27. septembra 2018, ob 18. uri v Salonu umetnosti na Ptuju (Prešernova ulica 1).

Redkokatero mesto v Sloveniji se lahko pohvali s tako bogato in dragoceno kulturno dediščino ter široko paleto umetniških ustvarjalcev, kakor starodavno mesto Ptuj. S svojo ustvarjalno energijo je skozi stoletja pritegnilo in zaznamovalo številne ustvarjalce in poustvarjalce na področju umetnosti, ki so z delom, voljo in znanjem vtisnili mestu prepoznaven in samosvoj pečat v vseh njegovih zgodovinskih obdobjih do danes. Med vsemi, ki jih je mesto Ptuj še posebej nagovorilo in navdihnilo, pa zagotovo izstopajo likovni ustvarjalci.
Tudi ptujski slikar Franc Simonič (1942) sodi mednje. Na razstavi bomo predstavili njegov novejši likovni ciklus, kjer je z lavirano risbo in akrilnimi barvami upodobil mesto Ptuj, njegove ulice, mestne hiše, trge in meščane. Skozi Simoničeve natančne in umetniško dovršene upodobitve spoznamo stoletno arhitekturno dediščino mesta, za katerega si želimo, da bi ostalo ustvarjalni navdih še mnogim rodovom. Pa ne samo na umetniškem področju. Risbe in slike Franca Simoniča so zagotovo verodostojni umetniški zapisi v zgodovini ptujske zakladnice likovne umetnosti, kjer bodo njegove podobe starega Ptuja ostale zapisane tudi v prihodnosti.
(Stanka Gačnik)
 
 
Razstava bo na ogled do 21. oktobra 2018. Vljudno vabljeni!

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.