Zemljevid  

Prekmuriana, Fajn je bilou, Stari mlini od Hodoša do Čikečke vasi

V četrtek, 7. februarja 2019, ob 12. uri vabi Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ob slovenskem kulturnem prazniku na novinarsko konferenco ob izidu treh novih publikacij, Prekmuriane, Fajn je bilou in dvojezične Stari mlini od Hodoša do čikečke vasi / Régi malmok Hodostól Csekefáig.

Preberi več

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota je v letu 2018 izdala tri publikacije, s katerimi predstavlja svojo knjižnično dejavnost kot splošna knjižnica (Prekmuriana), ki dejavnost opravlja tudi na obmejnem območju (Fajn je bilou) in narodnostno mešanem območju (Stari mlini od Hodoša do čikečke vasi / Régi malmok Hodostól Csekefáig). V prvi številki revije Prekmuriana za spodbujanje bralne kulture in zanimanja za (pisno) kulturno dediščino je izpostavljena literatura in kulturna zgodovina. V publikaciji Fajn je bilou spoznamo življenjske zgodbe Porabk in Porabcev, rojenih med leti 1932 in 1952, v dvojezični slovensko-madžarski publikaciji pa mline kot pomemben del tehnične dediščine, s čimer opominjamo tudi na knjižnične zaklade, v katerih je ta dediščina zapisana.

Vabljeni.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Prekmuriana, Fajn je bilou, Stari mlini od Hodoša do Čikečke vasi

Čas dogodka

12.00

Lokacija

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Kontaktna oseba

Klaudija Sedar

Datum objave

05.02.2019 11:22

Zadnja sprememba

05.02.2019 11:22

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam