Zemljevid  

Predstavitev kriminalnega romana Avgusta Demšarja "Otok"

V letošnjem letu je pri Založbi Pivec izšel že deveti detektivski roman mariborskega mojstra kriminalnega žanra Avgusta Demšarja. Tokratni roman z naslovom Otok se prične dopustniško mirno na slikovitem hrvaškem otoku, poletno idilo pa kmalu poruši naplavljeno truplo. Zgodba se nato nadaljuje v domačem Mariboru, kjer kriminaliste splet okoliščin ponovno privede do ljudi, ki so preživljali počitnice na Otoku.   

Predstavitev romana bo v  torek, 11. septembra 2018, ob 18. uri v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru.

Veselimo se druženja z vami!

Preberi več

AVGUST DEMŠAR je mariborski pisatelj, ki piše izključno detektivske zgodbe. V sodelovanju z založbo Sanje je v letih 2007-2012 ustvaril enega prvih slovenskih cikličnih detektivskih opusov, šest romanov s skupnim imenom primeri inšpektorja Vrenka. S sedmim romanom z naslovom Miloš (2013) je nadaljeval serijo klasičnih detektivskih zgodb tipa "kdo je storilec", obenem pa je namesto uveljavljenih uvedel nove literarne junake, inšpektorja Miloša, kriminalistko Niko Lavrič in kriminalista Draga Jazbeca. Obe kriminalistični skupini je združil v naslednjem romanu z naslovom Pohorska transverzala (2016), podobno pa je tudi v zadnjem njegovem romanu, kriminalki z naslovom Otok. Avgust Demšar je bil za svoj literarni prvenec, detektivski roman z naslovom Olje na balkonu (leta 2008), za drugi roman, detektivko z naslovom Retrospektiva (leta 2009), za četrtega z naslovom Evropa (leta 2010) in petega z naslovom Hotel Abbazia (2011) nominiran za nagrado Kresnik, Delovo nagrado za najboljši roman minulega leta. V mesecu aprilu leta 2017 je Avgust Demšar sodeloval na javnem natečaju za razvoj TV-serije, ki ga je razpisala RTV Slovenija ter bil izbran med 28 prispelimi predlogi. V januarju leta 2018 je RTV Slovenija od Demšarja odkupila šest scenarijev, razvitih na podlagi njegovih romanov Olje na balkonu, Retrospektiva in Tanek led. Na podlagi teh nameravajo posneti šest 50 minutnih epizod kriminalistične TV serije z delovnim naslovom Primeri inšpektorja Vrenka.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Predstavitev kriminalnega romana Avgusta Demšarja "Otok"

Čas dogodka

11. 9. 2018 ob 18.00

Lokacija

Salon uporabnih umetnosti

Datum objave

10.09.2018 11:52

Zadnja sprememba

10.09.2018 11:53

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam