Zemljevid  

Predstavitev kolekcije: Jože Karlovšek

Celjska Mohorjeva družba vabi v sredo, 6. novembra 2019, ob 11. uri v knjigarno Celjske Mohorjeve na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani na predstavitev kolekcije Jože Karlovšek

Jože Karlovšek (1900–1963) je bil neutrudni raziskovalec in strokovnjak za ornamentiko in slovensko stavbno dediščino, raziskovalec ljudske umetnosti, gradbenik in slikar. Svoje življenje je posvetil raziskovanju slovenskega ornamenta.

Njegova vnukinja Katarina Karlovšek sedaj z Agencijo RTA ponuja paleto izdelkov s premišljeno apliciranimi ornamenti, ki jih je zbral in zrisal Jože Karlovšek. Ne govorimo torej o ponavljanju zgodovinskega spomina ali zgolj kopiranju Karlovškovih ornamentov, ampak o premišljeni aplikaciji, ki upošteva različnost gradiv, oblike predmetov in njihove uporabnosti ter namene. S to kolekcijo dobivamo v Sloveniji izdelke, ki so razpoznavni prav zaradi izbranih ornamentov.

Preberi več

Gostje:
Katarina Karlovšek
prof. dr. Janez Bogataj
dr. Bojana Rogelj Škafar, kustodinja za ljudsko umetnost Slovenskega etnografskega muzeja
Katarina Rojc,
Kaligrafija s Katarino (Ornament in kaligrafija)

Vabljeni!

Vir: https://www.mohorjeva.org/predstavitev-kolekcije?fbclid=IwAR0urT5exXwnA8FjkHumePdrIuTXKCW0p503-0-grvkU-EJWRr0fsqcdgjQ

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Predstavitev kolekcije: Jože Karlovšek

Čas dogodka

V sredo, 6. novembra 2019, ob 11. uri

Lokacija

Nazorjeva ulica 1, Ljubljana

Kontaktna oseba

Simon Ozvatič

Datum objave

05.11.2019 15:23

Zadnja sprememba

05.11.2019 15:29

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam