Porabski pravljični večer

V petek, 17. marca 2017, ob 17. uri vabita Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota in Zveza Slovencev na Madžarskem s sedežem v Monoštru v Kulturni dom v Števanovce na drugi pravljični večer v "domanjoj rejči" in predstavitev monografske publikacije Porabje na starih slikah kot osrednji del tokratnega porabskega pravljičnega večera.

Preberi več

Pravljični večeri za odrasle v Porabju potekajo v okviru projekta Obujamo dediščino, česar namen je obogatitev kulturnega življenja kot tudi oživljanje in ohranitev slovenske kulturne dediščine in jezika naših prednikov v Slovenskem Porabju. In prav pravljični jezik ima posebno moč, ki lahko pripomore k ohranjanju “domanje rejči”.

Porabje na starih slikah pa je knjižna publikacija, v kateri so zbrane starejše fotografije, razdeljene na posamezne tematske sklope s kratkim uvodnim veznim besedilom. Zbran in predstavljen je pomemben del kulturne zapuščine porabskih Slovencev, ki je kot tak dragocen zgodovinski vir za raziskovanje in neprecenljiv prispevek h kolektivnemu spominu preteklosti.

Lepo vabljeni!

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Porabski pravljični večer

Čas dogodka

17.00

Lokacija

Fő út 117
9982 Apátistvánfalva

Kontaktna oseba

Klaudija Sedar

Datum objave

14.03.2017 14:33

Zadnja sprememba

14.03.2017 14:33
Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam