skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Paviljon na Glavnem trgu 17 v Celju

Osrednja knjižnica Celje vabi v četrtek, 5. decembra 2019, ob 18. uri v Levstikovo dvorano na predavanje arhitekta Nandeja Korpnika o paviljonu na Glavnem trgu 17 v Celju.

Med obsežno sanacijo celjskega mestnega jedra v letih 2013 in 2014 so pred zgradbo na naslovu Glavni trg 17 odkrili bogate in dotlej neslutene ostanke dveh starorimskih vil in kleti srednjeveške mestne hiše. Kvaliteta najdbe je presenetila in zamajala nekatera do sedaj znana dejstva o antični Celei. Kmalu so strokovnjaki Zavoda in Pokrajinskega muzeja Celje spoznali, da gre za ostaline izjemnega pomena, ki jih je potrebno prezentirati in situ, torej na mestu najdbe samem. 

Preberi več

Projektu se je pridružil še avtor slavljenca, arhitekt Nande Korpnik. Ker so bile najdbe neposredno pod prejšnjo pohodno površino, so v ustvarjalno-konzervatorskem timu sprejeli odločitev, da jih bodo prezentirali v sklopu paviljona, ki je bil slovesno odprt jeseni pred tremi leti.

Edinstveni paviljon, ki predstavlja sinergijo znanj in ustvarjalnosti najboljših posameznikov s področja konzervatorstva in arhitekture v Celju, je letos prejel   prestižno nagrado European Heritage Award.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Paviljon na Glavnem trgu 17 v Celju

Čas dogodka

V četrtek, 5. decembra 2019, ob 18. uri.

Lokacija

Muzejski trg 1 a Celje

Kontaktna oseba

Polona Bajc Napret

Kategorije

Predavanje

Datum objave

30.11.2019 05:50

Zadnja sprememba

30.11.2019 05:51

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam