Zemljevid  

Okupirana Ljubljana, mesto ob meji (razstava in predavanje)

Ljubljana je v zgodovinski zavesti znana kot mesto, ki so ga Italijani med drugo svetovno vojno obdali z bodečo žico, ob tem pa se pozablja, da je bila naša prestolnica takrat tudi obmejno mesto. Meja med Nemčijo in Italijo je tekla po severnih predmestjih mesta - Črnuče in Šentvid sta bila denimo že v Nemčiji. Italijanska žica in državna meja sta ostro zarezali v vsakodnevno življenje prebivalcev in ga zelo otežili.

Razstava bo v preddverju Slovanske knjižnice in Knjižnice Bežigrad na ogled med 15. januarjem in 28. februarjem. Odprtje razstave bo spremljalo predavanje, na katerem bo spregovoril dr. Bojan Balkovec. Prisluhnete mu lahko v torek, 21. januarja ob 18.00, v dvorani knjižnice na Einspielerjevi 1 v Ljubljani.

Razstava Okupirana Ljubljana, mesto ob meji je del raziskovalnega projekta o okupacijskih mejah v Sloveniji 1941-1945, ki pod vodstvom dr. Boža Repeta poteka na oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Okupirana Ljubljana, mesto ob meji (razstava in predavanje)

Čas dogodka

15. 1.- 28. 2. 2020

Lokacija

Einspielerjeva ulica 1
1000 Ljubljana

Kontaktna oseba

Marolt, Erika

Datum objave

15.01.2020 09:09

Zadnja sprememba

15.01.2020 09:09

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam