Zemljevid  

" Ohcet po stari šegi"

Zveze KD MOŽNAR Laško vabi v soboto, 15. Malega srpana, ob 18. uri na etnografsko prireditev  v sklopu IZ VASI V MESTO LAŠKO 1927 v okviru prireditve Pivo in cvetje 2017 na Valvasorjev trg v Laškem.Preberi več

Člani Zveze Možnar so pripravili ob 90. letnici pridobitve mestnih pravic, prikaze nekaterih utrinkov iz življenja mesta Laško. Tematski sklopi so posvečeni meščanom in njihovim šegam in v povezavi mladega mesta Laško z okoliškim podeželjem. Kakšno je bilo življenje, ko je trg Laško postalo mesto. 

Na podeželju je čas potekal drugače kot v mestih in trgih. Prikazali bomo Ohcetne šege, vzete iz pisnih virov župnijske kronike sredi 19. stoletja v šmiklavški fari, ki jih je zapisal takratni župnik Dragotin Ferdinand Ripšl. Ohcet po stari šegi je že več kot 40 let del Festivala Pivo in cvetje in praviloma se vsako leto poroči čisto pravi par. Letos pa je fantom in dekletom zmanjkalo poguma, zato bo Ohcet po stari šegi odigrana na Možnarjevem odru.

 

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

" Ohcet po stari šegi"

Čas dogodka

14. julija 2017 ob 18. uri

Lokacija

Valvasorjev trg , Laško

Datum objave

15.07.2017 16:34

Zadnja sprememba

15.07.2017 16:35

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam