Zemljevid  

Odprtje razstave Jezikoslovci na Dolenjskem

Razstava Jezikoslovci na Dolenjskem predstavlja gradivo, povezano z jezikoslovci, rojenimi ali delujočimi na Dolenjskem, ki ga hranimo v Domoznanskem oddelku in Posebnih zbirkah Boga Komelja v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Posebej so izpostavljeni Fran Serafin Metelko (1789–1860), Stanislav Škrabec (1844–1918) in Rajko Nahtigal (1877–1958). Poleg knjižničnega gradiva bo na ogled razstava o Stanislavu Škrabcu, ki so jo pripravili na Šolskem centru Nova Gorica.

 

Preberi več

Ob odprtju razstave v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto bo pogovor z Darjo Peperko Golob (Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto), Marinko Cerinšek (Osnovna šola Frana Metelka Škocjan), Vasilijo Rupnik (Šolski center Nova Gorica) in dr. Aleksandro Derganc (sourednica monografije o Rajku Nahtigalu) vodila Suzana Krvavica, profesorica slovenščine na Gimnaziji Novo mesto. Prireditev je del programa slovenskega slavističnega kongresa, ki bo 3. in 4. oktobra potekal v Novem mestu.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Odprtje razstave Jezikoslovci na Dolenjskem

Čas dogodka

Petek, 4. oktober 2019, ob 17. uri

Lokacija

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij

Kontaktna oseba

Bojana Medle

Kategorije

Razstava

Datum objave

03.10.2019 06:47

Zadnja sprememba

03.10.2019 06:48

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam