Zemljevid  

Odnos človeka do živali - 1. virtualna in 11., medgeneracijska likovna razstava na OŠ Lava

Povabljeni na ogled 1. virtualne in 11. medgeneracijske likovne razstave na OŠ Lava Likovne skupine Prijatelji in učencev OŠ Lava – tokrat v virtualni galeriji na povezavah:

https://www.artsteps.com/view/5eb99ca971eafd42b6672a82 
(Likovna skupina Prijatelji)

https://www.artsteps.com/view/5ec246af127c0f67f1e5e4b1
(
učenci OŠ Lava)

Preberi več

Ljubiteljski slikarji likovne skupine Prijatelji vedno znova iščemo ustvarjalni umetniški navdih v svetu okoli nas in zasledujemo njegov odsev v nas, ki ga skušamo likovno najbolje izraziti. Tako je bila predlani rdeča nit naših likovnih del odnosna relacija Človek - Človeku,  lani smo se ob naši desetletnici posvetili našemu odnosu  do narave v najširšem smislu, v letošnjem pa smo ostali znotraj navedenega fokusa in se osredotočili na odnos človeka do živali, to je teme, s katero se zgodovina likovne umetnosti srečuje več kot 40.000 let. 

Likovna skupina Prijatelji vstopa v 2. desetletje umetniškega ustvarjanja. Pod mentorstvom Taje Naraks, ki skupino četrto leto usmerja, je 14 slikarjev ustvarilo 51 likovnih del. Ob tem pa so učenci OŠ Lave, ki jih likovno usmerja likovni pedagog Urh Kodre ustvarili okrog 50 risb in slik. Likovna dela otrok so drugačna. Nastajala so doma, v času karantene, velikokrat le s svinčnikom ali barvicami, redko s čopičem. Nastajala so doma, v otroški sobi ali jedilnici. In nastajala so v otroških mislih, samo njihovih, v mislih, kjer ne potrebujejo  pomoči likovnega pedagoga. Pri njih ne izstopata tehnična dovršenost ali uporabljena paleta barv. V njih se  blešči otroška iskrenost. V njih so otroška čustva, v njih se zrcali otroški pogled na svet. In  prav v vseh je optimizem, ki si ga odrasli lahko le želimo.

Vsa dela bodo zahvaljujoč Marijani Kolenko, ravnateljici OŠ Lava, v tem za vse neobičajnem »koronskem« letu na ogled v virtualni obliki na spletni strani šole ter na povezavi preko FB strani OŠ Lava.

Amina Kolarič, vodja Likovne skupine Prijatelji

 Priporočamo tudi: https://www.celje.info/mladi/medgeneracijska-likovna-razstava-likovne-skupine-prijatelji-in-ucencev-os-lava-prvic-virtualno/?fbclid=IwAR0ex9tClohnR4RWu-M9gQ1LpgWV-romrZXtZ9p1p2XCmOnrGoG0ePei3es

 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Odnos človeka do živali - 1. virtualna in 11., medgeneracijska likovna razstava na OŠ Lava

Čas dogodka

20. maj 2020

Lokacija

Pucova 7, Celje

Kategorije

Razstava

Datum objave

21.05.2020 10:53

Zadnja sprememba

25.05.2020 16:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam